De laatste "loodjes"
Door: Marloes
Blijf op de hoogte en volg marloes
23 Mei 2006 | Zuid-Afrika, Stellenbosch
Het is weer even geleden, er moest hard gestudeerd worden! Vorige week een drukke week gehad, met o.a. twee tentamens, ze zijn goed gegaan dus in ieder geval al twee vakjes binnen! Nu heb ik alleen volgende week maandag nog een tentamen en dat zit het er echt op! Vertrek namelijk 2 juni uit Stellenbosch met Arianne. We gaan eerst een overland doen van Swakopmund (noord namibie), door Botswana naar de Victoria Falls in Zimbabwe. Dan vliegen we terug naar Johannesburg en gaan waarschijnlijk nog een paar dagen ponytrekken in Lesotho. Dit grandioze verslag kunnen jullie eind juni verwachten! Kom 23 juni terug in Stellenbosch, en vlieg de 30e weer terug naar Nederland. Heb er een beetje gemixte gevoelens over hoor, aan de ene kant suuuuper leuk om jullie allemaal weer te zien en zeker nu het weer hier wat minder aan het worden is (al veeeel dagen regen gehad) maakt het het weggaan ook wel wat makkelijker: niet meer buiten chillen, iedereen begint te snotteren, kan zelfs mn was niet meer droog krijgen! Aan de andere kant heel raar en jammer om dit mooie leventje en mensen die ik hier heb leren kennen gedag te zeggen…
Maargoed, ik heb de afgelopen tijd niet alleen maar zitten wegkwijnen hoor, nog best wel leuke dingen gedaan!
Om te beginnen ben ik 4 dagen wezen raften op de Orange River. Deze rivier vormt de grens tussen Zuid-Afrika en Namibië, dus eerste stempels zijn binnen! ;) Was eigenlijk nogal een lastminute actie, hoorde van Alex (Nederlandse jongen die hier een jaar werkt) dinsdagavond dat ie ging, toen had ik ook wel veel zin in een weekend weg dus woensdag geboekt en donderdagochtend in alle vroegte vertrokken. Pap en mam waren toen net op de gardenroute dus die heb ik geen dag misgelopen... Het was echt heerlijk om een paar dagen helemaal weg te zijn, helemaal volop in de natuur, lekker slapen op de grond aan de rivier, onder de mooiste sterrenhemel die ik ooit gezien heb. Als we aanlegden gingen steeds nog even een stukje landinwaarts, was echt heel bijzonder vooral omdat het leek alsof er nog nooit iemand geweest was, geen enkel teken van menselijk leven te zien. Het weer was ook echt helemaal super, achteraf bleek dat we mooi een paar stormachtige dagen in Stellenbosch gemist hadden. Al met al was t een paar dagen even lekker recoveren en mentaal voorbereiden voor alle studiedrukte (…) Dit was trouwens tijdens Koninginnedag, dus heb geen knalfeest in Kaapstad meegemaakt, maar uiteraard wel een glaasje op Bea gedronken in onze oranje truien :)
Verder eindelijk een keer de tafelberg beklommen. Was nogal een lichamelijke insapnning kan ik je zeggen, vooral omdat we niet al te veel konden uit rusten omdat we op tijd boven moesten zijn om met het kabelbaantje terug te gaan, anders zouden we in het donker terug moeten. Nou het was wel echt heel bijzonder en heel erg de moeite waard! Die tafelberg lijkt een grote massieve stenen bedoening vanaf een afstand maar dat is het dus helemaal niet. Was wel bijzonder, toen we hoog kwamen werd het heel mistig en koud en het uizicht en ‘landschap’ veranderde nogal eens, erg indrukwekkend... Op een gegeven moment hadden we een ‘alternatieve route’ die maar 20 cm van de afgrond verwijderd was. We wisten niet zeker of we wel de goede kant opliepen, nou we waren echt blij toen we weer andere mensen tegen kwamen: luie toeristen die met het kabelbaantje naar boven waren gegaan.
Nou en verder heb ik op het laatste moment toch nog besloten mn duikbrevet te halen! Waarschijnlijk ga ik tijdens de eindreis niet duiken (niet naar Mozambique) maar het komt altijd van pas en de ‘oefenduiken’ zijn al een hele ervaring op zich. Echt zo bijzonder om ineens onderwater te kunnen ‘leven’, in een hele nieuwe wereld. Nog niet schokkend bijzondere beesten gezien, ik hoop nog steeds op en octopus, maar wieweet tijdens de laatste duik a.s. vrijdag.
We hebben met consumentenpsychologie nog een excursie gehad naar de "PEP"-fabriek, de PEP is hier zegmaar een soort Zeeman. Was wel erg onder de indruk van onder welke omstandigheden hier de kleren nog worden genaaid! Honderden naaistertjes op een rij, en elk naaistertje doet dag in dag uit het zelfde stikseltje. Zal er ff een fotootje van plaatsen..
Verder nog een paar leuke feestjes gehad, o.a. het eerste themafeest hier, bij ons thuis met als thema de US (univ. Stellenbosch) Gym, dus iedereen liep in zn gympakkie rond, echt super leuk! Nou het volgende echte knalfeest zal wel mijn afscheidsfeestje zijn, volgende week, na mijn laatste tentamen OOIT ! WOW!
Nou, tot eind juni dan maar voor het laatste verslag en tot begin juli in Nederland…!
Kijk weer uit naar jullie reacties (en mailtjes)! Blijft zó leuk! :)
Liefs, Marloes
23 Mei 2006 - 07:15
Anne:
Hey Marloes!
Wow je laatste tentamen! congrat :) Wat n gave foto's en verhalen weer, geniet van je reis straks!!! Ben jaloers hier in de bieb, je hebt t voor elkaar :P. Kus Anne -
23 Mei 2006 - 07:39
Eer:
geniet nog van de laaste weekjes loes (over de reis met ariane heb ik het dan he en niet over je tentamen!!) mooie foto's!!
xx
eer -
23 Mei 2006 - 08:14
Maartje:
dag mop, had inderdaad al van arie gehoord over jullie snode plannen. Wel moet je nog wat "zitvlees" kweken voor het pony rijden, want daar krijg je meestal pijn van in je ...Nog 1 tentamen en dan begint je vakantie?? echt te erg voor woorden, zit hier stinkend jaloers achter de compu naar buiten te kijken waar het alleen maar regent. Ennuh, we kijken ook uit naar je thuiskomst! kus -
23 Mei 2006 - 08:45
Miek:
Heej mloesjuh...
fijn dat je zo goed naar m'n verzoek luistert; gisteren gemaild, vandaag al 'n nieuw bericht, suup! ;)
Kzou maar goed genieten van die laatste tijd daar, alles eruit halen wat er in zit, maar dat doe je volgens mij ook wel... bungee, duiken, raften, ponyrijden (hihi) ;) kheb gelijk al zin om zelf ook weer weg te gaan (mag pas in september...:( )
have phun, we mailen, dikke kus! -
23 Mei 2006 - 09:39
Eveline:
hee mousse!!
Succes met het laatste tentamen en daarna heel veel plezier met Arianne!!!
Kus, Eef
Wow, wat een mooie foto's zeg!!!! -
23 Mei 2006 - 12:51
Lara:
leuk verhaaltje weer loes en leuke foto's! tot de volgende mail maar weer. x Laar -
24 Mei 2006 - 12:39
Jill:
hey Marloes,
Leuk om zo op de hoogte te kunnen blijven van alle Stellenbosch avonturen!! Lekker dat je studie er bijna opzit en dan heerlijk genieten van die super trip die je gaat maken! heel veel plezier!!
dikke x -
25 Mei 2006 - 17:59
Koos V D Zalm:
hallo marloes
ik vind het geweldig voor jou dat je daar zo,n mooie tijd doormaakt wij wensen jou nog 'n mooie tijd de komende maand groetjes van khuyen en koos -
28 Mei 2006 - 10:54
Merel:
Ouwe geukes!! Mooie verhalen weer en mooie foto's!! geniet maar lekker van je laatste weekjes. En als je weer terug bent, gaan we heel dicht naast elkaar zitten totdat ik wegga.
Kussies!!! -
29 Mei 2006 - 16:43
Marja & Antoine:
Heej Marloes,
Het aftellen is begonnen. Geniet nog maar lekker van die laatste weken in Zuid-Afrika. Vorig weekend verzuchtte Maurits, dat het nog maar 40 nachtjes duurde : hij mist je blijkbaar maar dat zal omgekeerd net zo zijn. Leuk om al je verhalen te lezen en te zien, wat je allemaal beleeft en beleefd hebt. Vandaag had je je laatste tentamen : je zult wel weer goed gescoord hebben (vanwege je studie zit je daar toch :) ?)en kun je je nu volledig richten op de feesten en partijen !
Tot spoedig ziens,
Marja & antoine -
30 Mei 2006 - 09:16
Ik kom eraan!!!!!! -
30 Mei 2006 - 09:17
IK KOM ERAAN!!!!!!! -
30 Mei 2006 - 09:17
ARIE:
nog twee nachtjes slapen voor jou, voor mij nog een nachtje slapen en een nachtje vliegen en soezelen en dan ga ik je helemaal fijnknijpen -
30 Mei 2006 - 10:07
Maartje:
Hmmm... komt arie toevallig morgen?? haha!! -
28 Juni 2006 - 09:13
Wiesje:
Loesje!
Gaan we elkaar nu echt mislopen? Wil zo graag je verhalen horen...foto's zien, en bij kletsen.
Geniet van de laatste uurtjes...
Wiesje