Visite
Door: Marloes
Blijf op de hoogte en volg marloes
25 April 2006 | Zuid-Afrika, Stellenbosch
Gefeliciteerd , afgelopen weekend was het voor het eerst beter weer in Nederland dan in Zuid Afrika! Heb net drie dagen plensbuien achter de rug, gelukkig is het nu weer wat opgeklaard. Zeker voor mn ouders die donderdag zijn aangekomen heel fijn, want als het regent is er hier echt niks aan, nuja hadden ze het slechte weer maar thuis moeten laten, al is het wel aardig tegenover jullie… Ze zijn gisteren vertrokken naar de gardenroute.
Diezelfde gardenroute heb ik net ook met Maurits gedaan. Het was echt een heerlijke vakantie met zn tweeën. We hebben in prachtige backpackers geslapen die nauwelijks onderdoen voor hotels, zoals o.a. een suite met balkon op het strand en een huisje op een bijna onbewoond eiland. De gardenroute heeft echt een ontzettend veelzijdig landschap, met zee, heuvels en bergen, vlaktes en bossen en prachtige luchten bij zonsondergang. Als je niet beter wist zou je niet zeggen dat je in Afrika bent; elk stukje landschap is wel toe te schrijven aan ‘ergens in Europa’. Om toch het Afrika-gevoel een beetje op te wekken hebben we twee safariparken bezocht. Het eerste was Addo Elephant park, waar honderden olifanten wonen… wij hebben het voor elkaar gekregen om er maar drie te zien. We hadden wat dat betreft wel een beetje pech dat het de hele dag regende; de dieren hadden niet echt de behoefte om naar de drinkwaterpoel te gaan. Maar al met al toch heel wat beesten gezien, al was het echt een speurtocht. Aan het einde hebben we het nog een keer over gedaan, al regende het toen weer en konden we niet naar de leeuwen. Wel hebben we neushoorns en giraffen van heel dichtbij gezien, en de zeldzame zwarte impala. Verder hebben we gehiked (klimmend wandelen) in het prachtige Tsitsikamma, hetgeen de inspiratiebron was van de Tolkien (schrijver van Lord of the Rings) die hier had gewoond. Ik zag de hobbits er al rondlopen en ook hebben we ‘de mines of Moria’ gezien ;) Het meest indrukwekkende was wel ons bezoek aan de township in Jeffrey’s Bay. “J-Bay” is een ontzettend populaire hotspot voor surfers, met veel toeristen en rijke mensen. Maar zoals elk stadje was hier ook een township, waar kennissen uit Schipluiden (Floor en Klaasjan) sinds twee jaar vrijwilligerswerk doen. Zij hebben ons de krottenwijk laten zien, en doordat iedereen hun kende konden ze zonder veel gevaar daar rondlopen en van de ene verbijstering in de andere verafschuwing vallen. De mensen die daar wonen zijn mentaal helemaal kapot, er heerst een totale anarchie en gebrek aan enkel moreel besef. Iedereen is de hele tijd dronken, verkrachtingen (peuters niet uitgezonderd) zijn aan de orde van de dag, evenals baby-offers door heksen, moord uit jaloezie, hiv en aids patiënten, enz. Verder stinkt het overal naar afval en liggen de electriciteitsdraden open op de grond, nee leuk is anders. Het lijkt daar zo uitzichtloos en een verloren zaak, echt respect voor Floor en Klaasjan die toch de motivatie en kracht hebben om daar een aantal mensen te helpen en te redden.
Verder hebben we nog gesnorkeld tussen heel veel vissen en last but not least… een BUNGEEJUMP gemaakt, en niet zomaar één; de hoogste van de wereld, namelijk 216 meter! Ik wilde zo’n sprong altijd nog wel eens maken, maar dan niet van een stomme hijskraant maar in de natuur, nou dit was echt perfect! Eerst Maurits en toen ik, woehoe echt zoooo gaaf, niet normaal wat een adrenaline er dan bij je vrij komt, plus een enorme schreeuw vanuit mn diepste binnenste waar iedereen zo bleek achteraf behoorlijk van onder de indruk was ;) .
Na zo’n 10 dagen gardenroute weer terug in Stellenbosch, alwaar mn huisgenootjes ook net terug waren van vakantie, dus er moest volop bijgepraat worden. Twee waren met de auto door 6 landen heen gereden, die hadden echt heel veel avonturen meegemaakt. Uitgaan zat er helaas niet in, aangezien uitgaansvrijdag dit keer goede vrijdag was, en alles gesloten was!
Wel hebben we kaap de goede hoop en simon’s town (pinguins) bezocht en hebben we de lion’s head (naast de tafelberg) beklommen met zonsondergang. Wat dit betreft zeggen foto’s meer dan duizend woorden dus kijk maar even hoe suuuuuuper mooi dat was!
Na twee weken heb ik Maurits weer op het vliegveld gezet, afscheid viel dit keer een stuk zwaarder dan vanuit Nederland. Het aftellen is weer opnieuw begonnen…
Nou, afgelopen dagen veel met mn ouders gedaan, o.a. kasteel de goede hoop bezocht en een winetour met internationale studenten. Veel meer zat er niet in met die plensbuien. Zaterdagavond ben ik uit geweest in kaapstad tot 5 uur, en om 8 uur weer opgestaan om mn eerste voetbal toernooi te spelen! Ondanks de regen vond ik het echt super leuk! Nog lang geen Ronaldinho, laten we eigenlijk maar zeggen ongeveer de slechtste van het team, maar ja alle begin is moeilijk, en oefening baart kunst zijn hiervoor mooie uitspraken.
Nu weer volop aan de studie, vanaf 15 mei alweer tentamens, maar 30 mei is het alweer klaar, de tijd vliegt! Mn terug reis is waarschijnlijk op 30 juni…
Ik begin zaterdag met een duikcursus en donderdag ga ik de tafelberg beklimmen, daarover volgende keer meer…
En nu ga ik heeeel veel foto’s posten.
Kijk weer uit naar jullie reacties!!!
Veel liefs, Marloes
25 April 2006 - 11:33
Maurits:
Ik had het niet beter kunnen vertellen!
xx -
25 April 2006 - 13:06
Lara:
ik ben verliefd op de foto met giraf! supercoole verhalen Loes! x Laar -
25 April 2006 - 13:21
Janneke Willemsen:
Wat een ontzettend gave foto's! Om jaloers op te worden! Geniet ervan meid, de tijd vliegt! Ik zie je over een paar maandjes in het (ook mooie!) Leidsche! xx Janneke -
25 April 2006 - 18:26
Geukes:
Lieve poezeloes, ik ben gewoon sprakeloos. Wat een foto's!! En die bungee, jezus bikkel!!
Dikke kus merel -
25 April 2006 - 18:57
Harry En Janneke:
lieve marloes
wij zitten nu in knysna naar jouw bericht te kijken en gelukkig is het weer sinds gisteren weer helemaal opgeklaard, liefs mam en pap -
25 April 2006 - 19:02
Marieke:
Wauw! Het lijkt daar steeds mooier te worden! Ik wordt na elk verhaal jaloerser...
Vergeetje niet te proosten op Bea van het weekend?! Veel plezier! -
26 April 2006 - 12:38
Saskia:
ik had wel al iets gehoord, maar jouw verslalg maakt het alleen maar completer. Prachtig verhaal ook.
groetjes
Saskia -
29 April 2006 - 13:53
Nicole:
super foto's loes!en fantastische verhalen, heel leuk!
succes met de tentamens, xx nicole -
01 Mei 2006 - 09:38
Tante Til:
marloes, geniet met je ouders van dezse vakantie, ook wij hebben genoten van de natuur en de mensen in 2000. we beleven alles weer opnieuw, ik mocht van ome kees niet bungee jumpen, gaaf dat je dat gedaan hebt. groeten tante til. -
14 Mei 2006 - 13:23
Layla:
Stoere meid hoor!!! -
14 Mei 2006 - 14:29
Joost:
Heey marloes, sorry dat ik al ene hele tijd geen bericht meer heb achtergelaten maar hier komt die dan! Leuke foto's en je bent een hele stoere zus.. ik mis je hoor;)! Veel plezier nog die laatste maanden maak er wat van!! x joost -
15 Mei 2006 - 14:43
Wiesje:
Hi Loesje,
De foto's zijn echt waanzinnig!!! Super stoer. Het is wel een beetje stil hè de laatste tijd... ben je aan het studeren? Hopelijk gaat alles goed! Veel succes met je tentamens ed.
Gr. Wiesje